top of page

Det viktigaste du kan göra under 2021

Ett nytt år har passerat och ett utmanande år därtill. Inom världen av data fortsätter mycket att hända - verktyg, plattformar och rapporter lika så blir allt mer avancerade. Det har tillkommit fler graftyper för distributioner och percentiler, AI kan kopplas ihop med BI för att låta datorn hjälpa till med ännu mer avancerade slutsatser. Kort sagt har mycket pengar satsat på att förfina och lägga till mer tekniska funktioner. Samtidigt har alls inte lika stora investeringar gjorts i det mest centrala i systemet - användaren.Beslutsfattare och andra BI-användare har tillgång till en enorm mängd data och möjligheter till insikter om de bara vet hur de ska tillgängliggöra sig den. Dock är det enligt en undersökning från 2017 endast 24% av beslutsfattarna som säger sig vara säkra på sina kunskaper kring detta.


Här finns mycket att se över under 2021 oavsett vilken plattform ni använder. Att era användare får möjlighet att ta bättre och snabbare beslut är en billig investering i ert arbete kring data.


En god kunskap kring data består av många delar som kan sammanfattas som:

  • Grundläggande datakunskaper

  • Grundläggande analyskunskaper

  • Databaserat beslutsfattande

  • Kunskaper i de verktyg man använder

Vi har tagit fram olika nivåer på utbildning för era användare - allt från en kortare introduktion på ett par timmar till ett gediget 40h-program där vi i detalj kan gå igenom alla delarna. Kontakta oss så berättar vi mer.


 

Skriven av: Morgan Kejerhag

Morgan Kejerhag har arbetat med Qlik-plattformen sedan 2005 och är en av Sveriges mest erfarna konsulter. Under åren har Morgan arbetat med flertalet multinationella bolag där han lett arbetet i att bygga upp stora Qlik-miljöer såväl som små kunder. LinkedIn Kontaktuppgifter