Qlik Cloud App Analyzer

App Analyzer är en Qlik Sense App som läser ut data från en Qlik SaaS tenant och låter användaren analysera prestandan i appar. Verktyget hjälper dig att hitta problemområden och göra effektiviseringar så att dina appar fungerar väl både vid omladdning och för användare.För att kunna ladda in data från er miljö krävs det att du har en API-nyckel från en användare som har rollen Tenant Admin. Se följande inlägg för mer detaljer i hur man tar fram en API-nyckel.


Appen är en helt vanlig Qlik Sense app och den finns tillgänglig på Qliks forumsida. Klicka på nedladdningssymbolen till höger om appen för att ladda ned.

Gå sedan till din Qlik Sense-miljö och installera appen. Här visar vi hur du gör i en Sense Cloud-miljö, men appen går också att köra i en lokal miljö för att utvärdera prestanda för Cloud-miljön. Klicka på Lägg till ny och därefter på Ladda upp app. Drag och släpp appen på ytan eller leta fram den via filväljaren.Öppna sedan appen och gå in i Load Script Editor / Skriptredigeraren och läs på sidan "** Configuration **" i scriptet. Vi måste börja med att fylla i några värden och skapa en REST-anslutning till vår miljö så att appen kan hitta data.Börja med att fylla i namnet på din tenant. Det är första delen av adressen som du går till för att komma till molnmiljön utan "https://". I vårt fall heter vår tenant "drake-partner.eu.qlikcloud.com".