top of page

Våra bästa tips till Qlik World 2021

Den 10-12:e maj hålls Qliks årliga stora konferens där de berättar om kommande nyheter och deras syn på framtidens BI, håller otaliga utbildningssessioner och demos, visar olika kundcase och mycket mer. I det här inlägget ska vi ge våra tips på de breakout sessions som finns att välja på. Har du inte anmält dig ännu? Gör det utan kostnad här.1. Qlik Engine - Under the Hood

Henric Cronström, Vice President Products

Om du utvecklar i Qlik är det här ett självklart val! Henric Cronström, Vice President Products och anställd nr 3 på Qlik, går igenom hur Qliks unika datamotor fungerar. Du lär dig både hur data lagras och hanteras samt hur urvalsmotorn håller koll på vad som finns i urvalet och inte. Ingen kan det här bättre än Henric!

Länk2. World-Class Data Visualizations and Geo-Analytics with Qlik's Data Analytics Solution

Patric Nordström, Product Manager, Qlik Sense Visualizations and GeoAnalytics

Patric kom till Qlik från företag GeoAnalytics som Qlik köpte upp i början på Sense's resa. GeoAnalytics stod för ett stort antal mycket användbara funktioner som låter användaren analysera data utifrån geografi - allt från rena kartor till heatmaps, körsträckor och adress-koordinat-uppslag. Inom Qlik har Patric gjort mycket för tips och tricks på hur man kan använda Qliks olika funktioner för att skapa bättre visualiseringar. På den här föreläsningen är du garanterad inspiration om nya sätt att visa data.

Länk3. Top Business Intelligence & Data Trends 2021

Dan Sommer, Senior Director, Market Intelligence Lead

Dan Sommer håller koll på det senaste inom BI och data och håller årligen en mycket uppskattad föreläsning om de trender och förändringar som sker i vår värld. I denna presentation går han igenom de topp 10 datatrenderna och hur ni kan använda dem till er fördel.

Länk4. Qlik Strategy and Roadmap - Data Analytics

Ian Crosland, Senior Director, Product Management Data Kathleen Hickey, VP Product Management

Under den här föreläsningen får du en inblick i Qliks roadmap över kommande funktioner. Kanske får vi se hur Qlik tänker koppla samman en analytiker med realtidsuppdaterad information från multipla datakällor - Active Intelligence som Qlik kallar det.

Länk
5. Active Metrics

Todd Margolis, Director of Emerging Technologies

Todds presentationer brukar alltid vara både underhållande och intressanta. Emerging Technologies handlar bokstavligen om teknologi i framkant där en del idéer blir realiserade och andra stannar vid ritbordet. I den här presentationen kommer Todd visa hur information kan kopplas samman för att automatisera aktiviteter och integrera datahändelser med ett arbetsflöde i verksamheten.

Länk6. A New Generation of Advanced Analytics and Machine Learning Integration at Qlik

Andrea Coifman, Machine Learning Software Engineer

David Murphy, Data Scientist