Business Intelligence
& AI/ML

Beslutstöd (BI) handlar om att omvandla rå data till meningsfull information. Genom anpassade system levererar vi lösningar för alla medarbetare i din organisation, från operativ till ledningsnivå.

Business Intelligence
& advanced analytics

Beslutstöd (BI) handlar om att omvandla rå data till meningsfull information. Genom anpassade system levererar vi lösningar för alla medarbetare i din organisation, från operativ till ledningsnivå.

Business Intelligence & AI/ML

Qlik

Qlik Sense levererar en komplett och kraftfull plattform för dina mest komplexa analysutmaningarna. Plattformen erbjuder ett brett utbud av funktioner och verktyg som revolutionerar hur företag samlar in, hanterar, analyserar och visualiserar data från olika källor för att fatta datadrivna beslut. Nedan listas några av de viktiga egenskaper och komponenter Qlik erbjuder.

Associativ datamodell
En av de unika egenskaperna hos Qlik är dess associativa datamodell. Du kan enkelt utforska och navigera genom din data utan att förutbestämma vägen. Klicka på någon av alla datapunkter för att se hur de är kopplade till andra data och upptäck nya insikter.

Dataanalys och visualisering
Med Qlik har du tillgång till kraftfulla verktyg för att skapa interaktiva och anpassningsbara datavisualiseringar, inklusive diagram, grafer och tabeller. Detta gör det lätt att förstå komplex data och dra nytta av datadrivna insikter.

Självbetjäning 
Qlik främjar självbetjäningsanalys, vilket innebär att användare med olika tekniska färdigheter kan skapa sina egna rapporter och analyser.

Dataintegration
Oavsett om din data kommer från företagsdatabaser, molntjänster eller Excel-filer, gör Qlik det enkelt att integrera den och få en samlad bild av din verksamhet.

Säkerhet och datatillgång
Med Qliks inbyggda säkerhetsfunktioner kan du vara trygg med att din data är skyddad. Du kan även bestämma åtkomstnivåer för olika användare och grupper.

Kontakta mig vid frågor

Morgan Kejerhag
BI Expert
Mail
070 665 66 99

Power BI

Power BI är Microsofts kraftfulla verktyg för att förvandla data till insikter. Med enkel dataintegration, imponerande visualiseringar och självbetjäningsanalys ger Power BI dig förmågan att fatta smarta och datadrivna beslut.

Med Power BI kan du:

Samla in data från alla dina källor
Oavsett om dina data kommer från datorbaserade databaser, molntjänster, Excel-filer eller webbplatser, kan Power BI enkelt integrera dem alla. Det innebär att du inte behöver slösa tid på att leta efter och sammanställa data manuellt.

Skapa imponerande datavisualiseringar
Power BI erbjuder en mängd olika diagram, grafer och tabeller som du kan använda för att visa dina data på ett sätt som är begripligt och engagerande för dina beslutsfattare. Du kan enkelt anpassa och interagera med dina visualiseringar för att upptäcka trender och mönster.

Fatta datadrivna beslut
Genom att använda insikterna som du extraherar med Power BI kan du fatta bättre och mer informerade beslut. Oavsett om det handlar om att optimera försäljningsstrategier, förbättra kundupplevelsen eller optimera verksamhetens effektivitet, ger Power BI dig verktygen för att lyckas.

Självbetjäningsanalys för alla
Power BI gör det enkelt för användare med olika tekniska färdigheter att skapa sina egna rapporter och analyser. Det betyder att du inte längre behöver vänta på att IT-avdelningen ska generera rapporter åt dig. Du har full kontroll.

Mobil tillgänglighet
Med Power BI Mobile kan du få åtkomst till dina rapporter och visualiseringar från din mobila enhet, vilket ger dig flexibilitet att hålla koll på din verksamhet oavsett var du är.

Säkerhet och delning
Power BI har inbyggda säkerhetsfunktioner som skyddar dina data och ger dig kontroll över vem som har åtkomst till dem. Du kan enkelt dela rapporter och dashboard med dina kollegor och samarbetspartners.

Tableau

Tableau är mer än bara en datavisualiseringsplattform - det är din nyckel till att förvandla dina företagsdata till handlingsbar intelligens och göra ditt företag mer konkurrenskraftigt än någonsin tidigare. Här är vad Tableau kan göra för dig:

Kraftfulla visualiseringar
Med Tableau kan du skapa övertygande visualiseringar som hjälper dig att förstå dina data på en djupare nivå. Visa dina resultat som aldrig förr med interaktiva diagram, grafer och kartor.

Enkel dataintegration
Oavsett var dina data finns – i databaser, molntjänster eller Excel-filer – kan Tableau enkelt integrera dem. Gör slut på tidskrävande datainsamlingsprocesser.

Självbetjäningsanalys
Ge alla i din organisation möjlighet att utforska och analysera data. Med Tableau blir du inte längre beroende av IT-avdelningen för att få insikter – du kan skapa dem själv.

Dataförberedelse Made Easy
Rena och forma data med lätthet. Tableau har inbyggda funktioner som gör det enkelt att förbereda data för analys, så du kan snabbt komma till kärnan av dina affärsfrågor.

Dela och samarbeta
Dela dina resultat med kollegor och samarbetspartners över hela världen. Främja samarbete och fatta beslut tillsammans i realtid.

Säkerhet i världsklass
Din data är värdefull. Tableau har inbyggda säkerhetsfunktioner som säkerställer att dina data är skyddade och att rätt personer har åtkomst.

Tableau är inte bara ett verktyg – det är en lösning som hjälper dig att utnyttja ditt företags fulla potential. Översätt dina data till konkurrensfördelar, dra nytta av affärsinsikter och påskynda din väg mot framgång med Tableau.

Gör datadriven beslutsfattning till en del av din företagskultur och låt Tableau guida dig på resan mot framgång.

Artificial Intelligence & Machine Learning

Våra experter inom maskininlärning och artificiell intelligens hjälper din organisation att ta datadrivna beslut till nästa nivå, utöver traditionell, beskrivande analys. Vi hjälper er att skapa maskininlärningsmodeller samt avancerade algoritmer för att hitta mönster och insikter i data som inte är uppenbara vid första anblicken, vilket möjliggör att bland annat prognostisera framtida utfall och utföra automatiska klassificeringar

Framåtblickande frågor som dessa kan besvaras med maskininlärning och artificiell intelligens. Genom att utgå från historisk data och samband kan vi skapa modeller för att synliggöra trender och kartlägga mönster. Vi sammanställer analyserna i insiktsfulla visualiseringar för att förstå saker som vilka artiklar som kommer vara lönsamma eller vilka maskiner som kommer gå sönder.

Detta omfattar:

  • Analytics – snabba svar angående vilka insikter som kan finnas i datan.
  • Machine Learning som del av Artificial Intelligence – modellera samband och förväntade trender i data
  • Statistics – dra pålitliga slutsatser och fatta informerade beslut som är baserade på data och statistik
Kontakta mig vid frågor

Morgan Kejerhag
BI Expert
Mail
070 665 66 99

Datarobot

DataRobot är den kraftfulla och eleganta lösningen som förvandlar datavetenskap till en enkel och effektiv process. Plattformen, som är ledande inom automatiserad maskininlärning (AutoML), är utformad för att göra maskininlärning och AI tillgängligt för alla, oavsett tidigare teknisk erfarenhet. Här är varför du behöver DataRobot:

Automatiserad modellering
Sluta slösa tid på manuell modellering och låt DataRobot göra jobbet åt dig. Plattformen automatiserar hela processen, väljer de bästa algoritmerna och optimerar modellerna för att uppnå bästa möjliga resultat för just dig.

Bredd av algoritmer
Oavsett vilket problem du står inför, har DataRobot rätt algoritm för dig. Med en omfattande uppsättning av maskininlärningsmetoder kan du lösa allt från klassificering till tidsserieanalys.

Snabb modellutvärdering
Plattformen möjliggör snabb utvärdering av modeller genom att jämföra prestanda, hantera överanpassning och undvika komplexitet. Du kan därmed enkelt välja den modell som bäst passar ert specifika användningsområde.

Tidsbesparing
Genom automatisering av arbetsflödet för maskininlärning kan DataRobot dramatiskt minska den tid som krävs för att utveckla och implementera prediktiva modeller. Detta gör att du kan vara mer agil och snabb i dina affärsbeslut.

Interaktiv modellförståelse
Förstå dina modeller som aldrig förr. DataRobot ger dig insikter i hur dina modeller fungerar och varför de tar de beslut de gör. Det gör det möjligt att förstå och kunna förklara resultatet.

Enkel integrering
Anpassa DataRobot till din befintliga infrastruktur utan krångel. Plattformen kan integreras med olika datakällor och företagssystem, vilket gör implementeringen enkel.

Skalbarhet
DataRobot är redo att hantera även de största och mest komplexa projekten. Oavsett din organisations storlek, kan du räkna med DataRobot. 

Övervakning och styrning
DataRobot erbjuder också funktioner för övervakning och styrning av modeller i produktion, vilket är avgörande för att säkerställa att de förblir relevanta och presterar på bästa sätt över tiden.

Företagets framtid
DataRobot gör att du kan fatta datadrivna beslut med förtroende. Det är din nyckel till att stanna konkurrenskraftig och framgångsrik i dagens datadrivna affärsvärld.

Ge ditt team och din organisation verktyget de behöver för att göra data till en strategisk fördel. Med DataRobot kan du dra nytta av dina data som aldrig förr och accelerera din väg mot framgång.

Några kunder vi jobbar med