Drake analytics
traineeprogram

Som trainee hos oss får du en gedigen onboarding in i en spännande värld av Business Intelligence och Data Science. Du sätts i förarsätet för din egen utvecklingsresa och din karriär – vi ger dig möjligheterna som du sedan förvaltar på det sätt och i den riktning som passar dig och ditt liv bäst.

Ansökningsperiod: 1 december 2023 – 29 februari 2024

Plats: Linköping/Jönköping/Göteborg/Stockholm
När: Nästa program startar i mitten av augusti 2024
Lön: Enligt överenskommelse

Din ansökan ska bestå av CV, personligt brev och resultatintyg i avslutade kurser.

FRÅN ROOKIE TILL KONSULT PÅ 6 MÅNADER

Som trainee på Drake Analytics börjar du tillsammans med ett antal andra unga, ambitiösa kollegor. Dina första 6 månader är tydligt planerade med uppgifter att utföra; utbildningar, övningar, uppsättning av system, besök på alla våra kontor, kundbesök tillsammans med erfarna kollegor och annat spännande.

Vi går igenom de olika plattformar som Drake Analytics arbetar med, bland annat Qlik, Power BI, Tableau, Google Cloud Platform, Snowflake, Microsoft Azure och DataRobot.

Efter tre månader gör vi en individuell plan. Du får börja träffa kunder och ingå i olika projekt där du arbetar nära Drake Analytics kundföretag för att leverera innovativa tekniska lösningar. Du bygger på egen hand datavisualisering och analysverktyg för kundens verksamhet med stöttning från kompetenta och likasinnade kollegor. Du är delaktig i hela processen, från rekommendation av vilka mätningar verksamheten behöver, projektplanering, utveckling, driftsättning och utbildning av användare, till support och underhåll.

Du får även möjligheten att specialisera dig inom utvalda tekniker och tillsammans med dina kollegor arbeta för att fortsätta inspirera, lösa problem och utveckla Drake Analytics tjänsteutbud.

Under hela perioden fortsätter du att återkommande träffa din traineegrupp för att diskutera nya erfarenheter och ta del av mer avancerad utbildning.

Efter 6 månader: Grattis! Du har nu en mycket bra grund att stå för inför kommande arbete som Business Intelligence Consultant.

Känner du dig träffad?

Vi letar efter dig som går i gång på att hitta lösningar på utmanande uppgifter och som inte är varken för blyg eller för prestigefull för att fråga om hjälp när det behövs. Som person är du ansvarstagande, nyfiken och intresserad – inte minst av IT – och motiveras av möjligheten att utvecklas. Du trivs i sociala situationer och har också ett stort tekniskt intresse. Ovanpå allt detta är du en lagspelare som uppskattar att dela dina kunskaper med andra och ser lika stor portion nytta som nöje i att arbeta mot gemensamma mål.

• Avslutad utbildning som ingenjör inom exempelvis datateknik, industriell ekonomi med inriktning IT eller systemvetenskap
• Meriterande med avslutad masterutbildning inom AI & Machine Learning
• Ett intresse för dataanalys och datavisualisering
• Flytande kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
• B-körkort
• Är ansvarstagande, driven och social samt tycker om att hjälpa andra

Hur är det egentligen att vara trainee på Drake Analytics?

Att ta hand om våra medarbetare ligger i vårt dna

Vi är en platt och enkel organisation med skön och avslappnad stämning. Vi arbetar aktivt med våra värderingar, våra förhållningssätt och vårt varumärke. Vi har valt att sammanfatta vår värdegrund i tre små ord med stor betydelse och många associationer. Vi är fenomenala, fiffiga och familjära! När du kommer till oss kommer vi inviga dig i vad dessa värdeord står för och vad de betyder i vår vardag.

Vi vill självklart ge dig rätt ersättning för ditt arbete. Förutom en marknadsmässig lön, där ingångslönen är enligt de rekommendationer som finns hos exempelvis Sveriges Ingenjörer, följer vi upp dig, din ambition och din prestation löpande så att lönen är i linje med allas förväntningar.

Tjänstepension avsätts enligt ITP1. Varje medarbetare kan välja att avsätta mer eller mindre till sin tjänstepension och man förvaltar den själv hos Avanza.

Som grädde på moset har vi dessutom ett uppskattat kollektivt, solidariskt bonuslönesystem.

Hos oss litar vi på varandra. Vi tillämpar därför förtroendearbetstid och kompenserar denna med att plussa på ytterligare fem dagar till de lagstadgade 25 dagarna.

Du har dessutom möjlighet att få upp till 20 dagars förskottssemester. Dessa dagar skrivs sedan av med fem dagar per anställningsår.

Varje höst åker vi på en spännande kick-off för att umgås och ha kul med alla i Drake-teamet. Tidigare år har vi till exempel besökt Rom, Barcelona, Gardasjön och Kroatien.

Din karriär- och kunskapsutveckling sätter vi i första rummet. Alla medarbetare har därför sin egen kunskapsutvecklings- och karriärplan. Utvecklarkonferenser och mässor är några av de bästa sätt vi vet för att hålla oss uppdaterade. Vi försöker varje år låta så många som möjligt delta på denna typ av event, exempelvis Qliks utvecklarkonferens som brukar hållas i USA i maj.

Det ständiga lärandet är prioriterat. Vi avsätter därför 10% av arbetstiden till utbildning vilket ger dig hela 4 timmar per vecka att utvecklas.

Vi utlovar certifieringsbonus på 3000 kr/certifiering – ett erbjudande som gäller ett antal av de officiella certifieringar som erbjuds av produktleverantörer för de verktyg/plattformar Drake Analytics har valt att fokusera på.

Vi vill att du ska hålla dig frisk och stark och uppmanar därför våra kollegor att nyttja vårt friskvårdsbidrag på 3500 kr per år.
Behöver vi ens kommentera att vi självklart ser till att hålla oss väl försäkrade också?

Vi har i dagsläget kontor i Linköping, Jönköping, Göteborg och Stockholm. Du väljer helt själv vilket kontor du vill utgå ifrån, och om du i framtiden önskar byta lokalisering är en enkel sak att lösa.

Vi anställer löpande.
Skicka in din ansökan nu!

Kontakta gärna mig om allt som handlar om lediga tjänster, traineeprogrammet, exjobb eller om du vill veta mer om det dagliga livet på Drake Analytics.

Ralf Planting
Consultant Manager och ansvarig för all rekrytering
karriar@drakeanalytics.se