Vi är Drake Analytics

en tvåradig rubrik som ger en drake känsla

Våra vassa – och vansinnigt trevliga – medarbetare

Låt oss stolt presentera våra medarbetare! Det är tack vare deras engagemang och kompetens som vi fortsätter att skapa värde för våra kunder. Om datadrivna beslut är nyckeln till våra kunders framgång är det medarbetarna som är vår främsta framgångsfaktor.

Albin Svanström

Mail

072 222 16 65

Albin är BI-konsult med civilingenjörexamen i maskinteknik med en master inom logistik. Under sina år som BI-konsult har han jobbat med många kunder inom retail, främst inom online fashion. Han har även erfarenhet från tillverkande bolag och energi/miljö. Sin fritid delar han upp mellan att slipa på personbästa i olika löpsammanhang och att försöka hitta det perfekta casual gaming-spelet.

Alexander Torngren

Mail

070 646 69 56

Alexander är en erfaren BI-konsult med 20 års erfarenhet inom webb- och systemutveckling. Sedan 2017 har hans fokus varit på fiffiga lösningsarkitekturer och applikationsutveckling, där han framgångsrikt hjälpt både multinationella kunder och familjära mindre företag i olika branscher med sin digitalisering. På fritiden är Alexander en entusiastisk roadracing-förare som drömmer om att erövra Aragón och Mugello.

Amanda Hoxell

Mail

070 663 66 99

Amanda har en masterexamen i finansiell matematik och har erfarenhet av dataanalys och prissättningsmodellering från finansbranschen. Amanda har arbetat med BI-utveckling i Qlik Sense och Power BI. På fritiden dansar hon helst, både bugg och salsa.

Andreas Palm

Mail

073 083 94 18

Andreas är utbildad civilingenjör med specialiserat område inom energi & management. Andreas har erfarenhet av Qlik, Power BI & Planacy hos kunder av varierad storlek inom retail, medtech och industriteknik. Fritiden spenderas på närmaste fjäll eller fotbollsplan.

Carl Rehme

Mail

076 130 59 47

Carl är utbildad civilingenjör och har specialiserat sig inom områdena logistik & ekonomi. Carl har erfarenhet av BI-verktyget Qlik samt det finansiella verktyget Planacy. Carl har ett stort intresse för tennis, golf och bakning.

Christoffer Palm

Mail

076 106 36 11

Christoffer är utbildad civilingenjör inom energi- och miljöteknik med en master inom systemverktyg. En BI-konsult med tidigare erfarenhet från fastighetsbranschen och ESG-data i plattformen Position Green. Erfarenhet i både QlikView och Qlik Sense. Fritiden ägnas mycket till innebandy, fotboll och det nyfunna intresset golf.

Daniel Dagnelund

Mail

073 359 36 27

Daniel har forskningsbakgrund och 9 års erfarenhet av komplex dataanalys, Qlik, MPM samt AI/ML inom tillverkningsindustri och statliga myndigheter. På fritiden gillar Daniel att syssla med fastighetsutveckling och biodling.

Daniele Abbatelli

Mail

 076 11 63 885

Daniele har en bakgrund som maskiningenjör och har erfarenhet som projektledare inom automation & industriell digitalisering.

Är han ledig, är han nog på resa utomlands.

David Sirkka

Mail

073 360 41 39

David är utbildad civilingenjör inom maskinteknik och har som BI-konsult arbetat med olika kunder inom tillverkande industri och retail. Han har främst erfarenhet av Qlik Sense, QlikView och Snowflake. På fritiden gillar han att vara aktiv och träna, allra helst kampsport.

Ekow Ephraim

Mail

073 056 64 26

Ekow har utbildning inom Industriell Ekonomi med inriktning i kvalitetsutveckling med sin kärnkompetens inom förbättring av affärsprocessers. Han har jobbat med kunder i verktyg som Qlik, MPM Process Mining och Power BI.
Han har ett stort intresse för musik och poesi och tillbringar sin fritid med att skriva och producera musik i sin hemmastudio.

Elliot Magnusson

Mail

070 636 69 16

Elliot är certifierad dataplattformskonsult med erfarenhet av digitala transformationsresor inom Qliks ekosystem, bygga datavaruhus i molnplattformar med mera. Tidigare erfarenhet huvudsakligen från bolag in Retail, SaaS samt tillverkande industri. På fritiden tycker han om att gå ut på hajk och upptäcka nya platser.

Erik Cederteg

Mail

072 221 77 19

Erik har en bakgrund i säkerhetsbranchen med bland annat bemanningsoptimering och prognostisering som inriktning. Erik har erfarenhet inom logistikutveckling och tillverkning hos stora bolag. På fritiden spelar Erik golf så ofta som möjlighet ges.

Erik Johansson

Mail

076 127 79 80

Erik har en bakgrund inom integrationsutveckling och arbetar idag främst med Snowflake, Qlik och Azure. Han har bland annat erfarenhet från retail och produktion. På fritiden blir det ofta att fixa med huset och i trädgården.

Erik Tiselius

Mail

070 243 07 48

Erik är utbildad civilekonom med en master inom finans och har många års erfarenhet som Business Controller, främst inom retail. Erik har flera års erfarenhet av BI-verktyget Power BI. Sedan 2018 åker han Vasaloppet varje år.

Gustaf Luuk

Mail

 073 846 40 80

Gustaf är konsult inom BI med flera års erfarenhet av kunduppdrag från flertalet branscher. När han inte är ute på kunduppdrag så leder han kurser där deltagarna lär sig utveckla i Qlik. Gustaf är en aktienörd som anser stock picking passa bäst som publiksport och investerar själv bara i indexfonder.

Harald Graf Morin

Mail

073 083 97 38

Harald är Business Intelligence-konsult och har erfarenhet från kunder inom retail och tillverkande industri. Harald arbetar bland annat med Qlik och GCP.

Helene van Ettinger-Veenstra

Mail

073 065 58 56

Helene är data scientist med en forskningsbakgrund inom neurovetenskap. Hon har många års erfarenhet av lösa komplexa dataanalysproblem, och har kunskap av att jobba i gränssnittet mellan BI och AI. Utanför jobbet drar hon gärna ut på olika äventyr i naturen med familjen.

Hüseyin Kökmen

Mail

076 130 61 08

Hüseyin är BI-konsult med ingenjörsbakgrund och utbildning inom strategisk ledning med informationssystem. Han arbetar med Qlik, Power BI och SAP-automatisering med UiPath. Fun fact, han lärde sig att cykla för några veckor sedan.

Jacob Forssell

Mail

076 130 56 74

Jacob är en erfaren konsult med bakgrund inom industriell ekonomi och statistisk analys. Han har en passion för att förstå och optimera komplexa problem, vilket har lett till spännande projekt med kunder inom både retail och tillverkningsindustrin. Med en förståelse för datadrivet beslutsfattande och processoptimering arbetar Jacob för att förbättra effektiviteten och skapa insiktsfulla analyser åt sina kunder.

Fritiden spenderas i naturen med en kopp kaffe i handen.

Jeremiah Sigfridsson

Mail

072 217 60 26

Jeremiah är en BI-konsult med högskoleutbildning inom informationsteknologi och business intelligence. Som komplement till utbildningen finns ett stort intresse för problemlösning eller bara hitta nya saker att lära sig. Det finns inget som heter onödig information, allt kan vara intressant för någon.

Jon Vik

Mail

073 360 42 39

Jon är utbildad civilingenjör inom mjukvaruteknik med master inom AI och machine learning. Jon har bakgrund inom mjukvaruutveckling och sports analytics.

Utsedd till matchens lirare 2003 i innebandymatchen GUIF – Ersboda P8

Jonatan Almgren

Mail

073 028 02 76

Jonatan är utbildad systemvetare och har stor erfarenhet från kunder av komplexa beslutsstödsmiljöer inom retail men har även erfarenheter från många olika branscher. På fritiden är Jonatan gärna i padelhallen och övar på sin bandeja.


Jonatan Bjurenfalk

Mail

073 028 02 66

Jonatan har studerat industriell ekonomi med inriktning maskininlärning och har erfarenhet från både Qlik View och Qlik Sense inom olika industrier. Fritiden går åt till att spela schack och squash.

Magnus Bergh

Mail

072 570 52 53

Magnus har fler år inom beslutsstöd, affärssystem och planering än han vågar säga. De senaste åren har huvudsakligen handlat om att hjälpa våra kunder med budgetering och planering av div processer (resultaträkning, personalplanering, projektplanering mm). Fun fact, tävlar dagligen mot elcyklar när han cykelpendlar till jobbet.

Malin Gustavsson

Mail

076 130 61 63

Malin är utbildad inom Statistik och Dataanalys och har erfarenhet av att bygga upp och uppdatera datakedjor inom flera industrier. Ett av Malins intressen är longboarding, som endast resulterat i två fysiska skador.

Morgan Kejerhag

070 665 66 99

Morgan besitter nästan två decenniers erfarenhet inom beslutsstöd, med särskild kompetens inom Qlik- och Power BI-plattformarna. Det som gör Morgan unik är ett exceptionellt driv för att sätta sig in i de specifika utmaningarna en verksamhet står inför och proaktivt erbjuda skräddarsydda lösningar. På fritiden finner Morgan glädje i att vara nära naturen, med en särskild passion för fågelfotografering.

Niclas Blomberg

073 084 25 40

Niclas har många års erfarenhet av beslutstöd och affärssystem. På senare år har han jobbat med och byggt upp stora komplexa datamodeller inom bla HR hos kommuner och myndigheter. Om tillfälle ges kör han gärna på bana med tävlingsbilen.

Niklas Vesterman

Mail

073 064 33 63

Niklas är en erfaren konsult som assisterat bolag i olika branscher med varierande arkitektur. Genom åren har han samlat på sig erfarenhet inom både Qlik, Power BI, Azure och Snowflake. Niklas är konstintresserad och lägger en del av sin fritid på att teckna och måla.

Olle Hugosson

Mail

070 636 69 56

Olle är utbildad företagsekonom med bakgrund inom retail och e-commerce. Hans erfarenheter ligger främst inom kommersiell controlling, prognostisering och analys.

Per Malmlöv

Mail

073 054 89 99

Per är en av grundarna av Drake Analytics, han är datanörd i själ och hjärta och hans passion är att hjälpa våra kunder utvinna värdefulla insikter från data. Under 17 år har Per stöttat många framstående multinationella kunder inom dataanalys, dataarkitektur och datastrategi. Per axlar ofta roller som dataarkitekt, projektledare och processoptimeringsspecialist. Per har en masterexamen i Systemvetenskap samt är Civilekonom. 

Ralf Planting

Mail

073 080 33 50

Ralf är civilingenjör inom industriell ekonomi och har en bakgrund inom tillverkande industri med fokus på operations och affärssystem. Sedan 2016 är han på Drake som konsultchef. Han hjälper våra kunder med produktval, arkitektur och projektledning. Fritiden spenderas med familj och vänner.

Robin Leander

Mail

076 127 85 50

Robin är BI-konsult med civilingenjörexamen i industriell ekonomi. I tidigare uppdrag har han jobbat i Qlik, Power BI, Tableau samt Snowflake och har arbetat med kunder inom industri, retail samt bank. På fritiden tränar han och gillar att nördar ner sig i aktier.

Sarah Alsaadi

Mail

076 130 61 65

 

Simon Forslund

Mail

 073 028 06 49

Simon har utbildning inom statistik och dataanalys och har erfarenhet av kunder inom banksektorn, tillverkande industri samt handel. Som BI-konsult fokuserar Simon på Qlik-plattformen och Power BI. På fritiden spelar han golf så ofta det går.

Tilde Eriksson

Mail

076 130 60 38

Tilde är BI-konsult och Data Scientist och har en bakgrund inom statistik och dataanalys. Tilde arbetar både med Qlik-plattformen och AI/ML-projekt inom tillverkande industri och offentlig sektor. När Tilde inte utvecklar BI-appar, så är hon troligen och fyndar på en loppis.

DET FINNS SÅ MYCKET SOM KAN BLI BÄTTRE I VÅRT SAMHÄLLE. VI PÅ DRAKE ANALYTICS HJÄLPER TILL OCH DRAR VÅRT STRÅ TILL STACKEN!

Drake Analytics värld och vardag präglas av skratt, värme, framgångar och gemenskap. Tyvärr är detta inte allas verklighet. När vi lyfter blicken och tar in vår omvärld inser vi väldigt snabbt att vi är priviligierade utöver det vanliga. För oss är det då synnerligen självklart att göra det vi kan för att bidra till en bättre värld, på de sätt vi kan. Allt som oftast bidrar vi genom att skänka pengar till utvalda organisationer men vi har också identifierat två organisationer som vårt Drake Analytics-hjärta ömmar lite extra för. 

Östergötlands Stadsmission

Drake Analytics vill bidra till ett mänskligare samhälle och vara med och göra skillnad för de som lever i utsatta livssituationer. Stadsmissionen möter dagligen familjer, barn, kvinnor och män som lever i stor utsatthet och utanförskap. Efter år av pandemi och nu med hög inflation söker sig allt fler till Stadsmissionen för att få hjälp. Det är ungdomar som vill ta med syskon för att få mellis, föräldrar som inte har mat hela månaden och många som har tomma kylskåp. Fattigdom leder till ökad stress och hopplöshet.

Erikshjälpen arbetar sedan 1960-talet för att bekämpa fattigdom och utsatthet genom att förverkliga barns rättigheter – i Sverige och i världen. Alla insatser utgår ifrån ett holistiskt perspektiv, men med särskilt fokus på barns rätt till utbildning och fritid, hälsa samt trygghet och skydd. Organisationen tror på barns delaktighet och barns egen förmåga att själva vara med och förändra sin situation.

Inom ramen för Erikshjälpens arbete finns en stor mängd initiativ som alla väcker känslor, men vi på Drake Analytics ömmar särskilt för projektet ”Självständiga flickor”. När vi inser att 30 000 flickor gifts bort och att 5 000 blir mammor innan sin 15-årsdag – varje dag – då tänker vi på våra egna döttrar, systrar och kvinnliga kollegor och vill medverka till att denna enorma ojämställdhet som drabbar flickor världen över, får ett slut!

I Scouterna formas barn och unga av äventyr. De som sker ute i naturen men också äventyren som sker i barnen när de upptäcker, utmanar och hittar mod tillsammans. Scouterna gör unga redo för livet och uppmuntrar dem att leda sig själva och andra. Idag är Scouterna över 80 000 barn och vuxna i 220 av landets 290 kommuner. En partipolitiskt och religiöst obunden riksorganisation för över tusen scoutkårer – från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.

VI GÖR DET VI ÄR BÄST PÅ!

Vi på Drake Analytics vill vara med och göra det vi kan. Vår insats består i hundratals ideella timmar då vi mäter hur kampanjer gett effekt på insamling, hur Stadsmissionens och Erikshjälpens olika omkostnader ser ut och om verksamhetens processer följs effektivt. Vårt arbete gör att fler insamlade kronor går till direkt till organisationernas verksamheter och inte försvinner i omkostnader eller ineffektivitet.

 

Tillhör du en välgörenhetsorganisation och vill veta mer?
Ta gärna kontakt med oss så kan vi se om vi kan hjälpa er också!