Hos oss är faktiskt inte killgissningar okey!

VI VÄXER OCH BEHÖVER BLI FLER!

På Drake Analytics sätter vi en ära i att stötta våra kunder i att kunna fatta insiktsfulla, datadrivna beslut som skapar värde på såväl kort som lång sikt. För att leva upp till denna stora mission behöver vi samla de bästa, vassaste, mest fenomenala och talangfulla medarbetare man kan tänka sig. 

Vi vet – vi har ett stort jobb framför oss för att få alla att bli lika passionerat intresserade av Business Intelligence som vi är, men vi är på god väg och frälser en kund i taget.

Vill du också vara med? Vi söker konstant efter vassa personer för att komplettera vårt team. Är du en lovande, junior talang som är sugen på att starta din karriär? Eller är du senior i branschen och fenomenal på det du gör?

Oavsett behövs du antagligen hos oss! Ansök till en ledig tjänst eller traineeprogrammet och bli en av oss!

Business Intelligence Consultant

Är du lika vass på kundrelationer som du har affärsförståelse och teknikintresse? Vill du jobba med engagerade kollegor och ta en tongivande roll i ett starkt bolag inom BI? Då har vi definitivt jobbet för dig!

Våra BI-konsulter jobbar inom alla branscher, där det finns data – där finns det värde att skapa analysmöjligheter!

Data Engineering Consultant

Som Data Engineer hjälper man till att bygga robusta och effektiva dataflöden som sedan kan användas av personer i organisationen. Man ser till att rätt data finns i rätt format vid rätt tillfälle för den viktiga analysen i verksamheten.

Vill du utvecklas inom de mest framstående dataplattformarna och jobba med spännande kunder – in och sök dig till oss!

Data Scientist

Brinner du för att skapa affärsvärde med hjälp utav din verktygslåda inom AI/ML? Vi letar efter just dig för att hjälpa våra kunder bli ännu mer datadrivna och att bryta ny mark för att driva sina verksamheter framåt. Med hjälp av AI/ML effektiviserar vi analysarbetet men skapar också helt nya förutsättningar att kunna förstå sitt data.

Business COnsultant

Våra affärskonsulter har erfarenhet från verksamheter där de har hjälpt till med budgeteringsprocesser, drivit analysen av affärskritiska frågor och/eller utvecklat andra viktiga beslutsprocesser.

Har du arbetat med något av detta och vill bredda dig mot flertalet kunder och branscher? Sök då till denna roll hos oss!

Välkommen på After Work 18/10

Häng med våra konsulter på vårt kontor i Linköping och
lär dig mer om jobbet som BI-konsult/Data Engineer.

Vi bjuder på snittar, snacks o bubbel.

Gör ditt exjobb hos oss!

På Drake Analytics har vi en lång tradition av att erbjuda exjobb till studenter. Hos oss behandlar ett exjobb frågeställningar i gränsslandet mellan teknik och verksamhet. Det kan vara av mer teknisk karaktär eller fokusera på affärsnyttan av de tekniska lösningar inom business intellgence & AI/ML som vi levererar. Tidigare exjobb har till exempel handlat om att välja metod inom Natural Language Processing (NLP) för att studera kundrecensioner. Ett annat exempel på exjobb är att utvärdera och välja ML-metod för att förutse ledtid för en process i kundens verksamhet.

Tycker du att det här låter intressant?
Kontakta oss för att diskutera vilka möjligheter som finns. Bifoga ditt CV och en kort presentation av dig/er själva.

MED VÅRT TRAINEEPROGRAM SIKTAR DU MOT STJÄRNORNA

Som trainee hos oss får du en gedigen onboarding in i en spännande värld av Business Intelligence och Data Science.

Du sätts i förarsätet för din egen utvecklingsresa och din karriär – vi ger dig möjligheterna som du sedan förvaltar på det sätt och i den riktning som passar dig och ditt liv bäst.

LITE MER OM VAD VI GÖR

På Drake Analytics bygger konsulterna BI-lösningar från grunden. 
Det innebär att man:
 
• diskuterar med kundens intressenter på konceptuell nivå.
 
• samarbetar med teknisk personal inom kundens IT-organisation.
 
• självständigt utvecklar och designar lösningar med både teknisk kompetens och öga för design.
 
• utbildar kundens personal och användare.
 
• driver vidareutveckling och hittar nya sätt att hjälpa kunden, inklusive merförsäljning.
Våra konsulter befinner sig i gränslandet mellan teknik, verksamhetsutveckling och kundrelationer. Det betyder att vi letar efter kandidater som både kan programmera och bygga tekniska lösningar men som samtidigt kan agera affärskonsult/managementkonsult kring närliggande frågor.

Exempel på konsultroller

• Business Intelligence Consultant: Ansvarar för kundrelationen och teknisk leverans, med fokus på att bygga datavisualiserings- och analysverktyg.

• Data Scientist: Denna roll innebär att skapa avancerade analytiska modeller och BI-lösningar samtidigt som man arbetar nära kunden.

• Data Engineer: Som Data Engineer hjälper man till att bygga BI-lösningar och administrera serverkomponenter för dataplattformar.

Om du mår bra – då mår vi bra!

Vi tror på balans och flexibilitet. Ungefär 60 % av din tid spenderas på plats på kontoret och 40 % hos kund eller på ditt hemmakontor. Som konsult på Drake Analytics hanterar du ett eller flera kunduppdrag samtidigt, vilket ger dig möjlighet att arbeta med olika verksamheter, avdelningar och verktyg.

Det är upp till dig hur du vill forma din karriär! Du kan välja att specialisera dig inom de tekniker som intresserar dig, du kan byta inriktning till annan konsultroll eller till och med byta kontor om du känner för det. Valen är dina!

Vi är en platt och enkel organisation med skön och avslappnad stämning. Vi arbetar aktivt med våra värderingar, våra förhållningssätt och vårt varumärke. Vi har valt att sammanfatta vår värdegrund i tre små ord med stor betydelse och många associationer. Vi är fenomenala, fiffiga och familjära! När du kommer till oss kommer vi inviga dig i vad dessa värdeord står för och vad de betyder i vår vardag.

Vi vill självklart ge dig rätt ersättning för ditt arbete. Förutom en marknadsmässig lön, där ingångslönen är enligt de rekommendationer som finns hos exempelvis Sveriges Ingenjörer, följer vi upp dig, din ambition och din prestation löpande så att lönen är i linje med allas förväntningar.

Tjänstepension avsätts enligt ITP1. Varje medarbetare kan välja att avsätta mer eller mindre till sin tjänstepension och man förvaltar den själv hos Avanza.

Som grädde på moset har vi dessutom ett uppskattat kollektivt, solidariskt bonuslönesystem.

Hos oss litar vi på varandra. Vi tillämpar därför förtroendearbetstid och kompenserar denna med att plussa på ytterligare fem dagar till de lagstadgade 25 dagarna.

Du har dessutom möjlighet att få upp till 20 dagars förskottssemester. Dessa dagar skrivs sedan av med fem dagar per anställningsår.

Varje höst åker vi på en spännande kick-off för att umgås och ha kul med alla i Drake-teamet. Tidigare år har vi till exempel besökt Rom, Barcelona, Gardasjön och Kroatien.

Din karriär- och kunskapsutveckling sätter vi i första rummet. Alla medarbetare har därför sin egen kunskapsutvecklings- och karriärplan. Utvecklarkonferenser och mässor är några av de bästa sätt vi vet för att hålla oss uppdaterade. Vi försöker varje år låta så många som möjligt delta på denna typ av event, exempelvis Qliks utvecklarkonferens som brukar hållas i USA i maj.

Det ständiga lärandet är prioriterat. Vi avsätter därför 10% av arbetstiden till utbildning vilket ger dig hela 4 timmar per vecka att utvecklas.

Vi utlovar certifieringsbonus på 3000 kr/certifiering – ett erbjudande som gäller ett antal av de officiella certifieringar som erbjuds av produktleverantörer för de verktyg/plattformar Drake Analytics har valt att fokusera på.

Vi vill att du ska hålla dig frisk och stark och uppmanar därför våra kollegor att nyttja vårt friskvårdsbidrag på 3500 kr per år.
Behöver vi ens kommentera att vi självklart ser till att hålla oss väl försäkrade också?

Vi har i dagsläget kontor i Linköping, Jönköping, Göteborg och Stockholm. Du väljer helt själv vilket kontor du vill utgå ifrån, och om du i framtiden önskar byta lokalisering är en enkel sak att lösa.

Vi anställer löpande.
Skicka in din ansökan nu!

Kontakta gärna mig om allt som handlar om lediga tjänster, traineeprogrammet, exjobb eller om du vill veta mer om det dagliga livet på Drake Analytics.

Ralf Planting
Consultant Manager och ansvarig för all rekrytering
karriar@drakeanalytics.se