Budget = huvudvärk?

Lika självklart som att de stora varuhusen börjar med julskyltning varje år den 1 oktober, lika självklart är det att lägga budget för kommande år under hösten. Men för många kan budgetarbetet vara ett nödvändigt ont som skapar huvudvärk. Det ska skickas Excel-filer till avdelningschefer som ska lägga sin budget och sen ska dessa in i en större Excel-fil för sammanställning. Hur säkerställer man att man fått den senaste versionen av Excel-filen med rätt siffror och går budgeten i slutändan att lita på?

Excel är ett fantastiskt verktyg som är kraftfullt och det fungerar verkligen till många saker (även budget). Men när budgetarbete blir mer komplext och data ökar samt antalet avdelningar, kostnadsställen bli fler så behövs det ett mer automatiserat verktyg som säkerställer att siffrorna är korrekta och det är här verktyget Planacy kommer in i bilden. Med hjälp av Planacy så kommer det att frigöras arbetstimmar genom att man automatiserar arbetsflödet samt involverar fler medarbetare utan att behöva skicka Excel-filer. Alla siffror på ett och samma ställe och huvudvärken kommer att vara ett minne blott.

Planacy är ett komplett budget, prognos och planeringsverktyg som är skalbart och anpassningsbart efter er verksamhet och er bransch. Så oavsett om ni arbetar inom ex. industri, retail, finans, tillverkning eller hotell m.fl. så kan Planacy hjälpa er att bli mer automatiserade och kvalitetssäkra er data genom att allt finns på ett ställe. Med hjälp av Planacys planeringsplattform kan ni konfigurera många olika processer så att de passar just er verksamhet och era behov. Bilden visar ett urval av de planeringsprocesser som stödjs i Planacy.

En annan stor fördel med Planacy är att den sömnlöst integrerar med er BI-lösning för uppföljning och analys. Oavsett om du använder Qlik, Power BI, eller Tableau så kan du vara säker på att Planacy integrerar med dessa.

Här kan du se ett filmklipp som förklarar Planacy och dess fördelar på 90 sekunder.

Vi på Drake Analytics är partner med Planacy och har konsulter som kan hjälpa till med uppsättning samt integration mot er BI-lösning. Hör av dig till oss så hjälper vi er att slippa huvudvärk och ta steget mot ett mer automatiserat, digitaliserat och effektiviserat planeringsarbete.

Dela inlägget
LinkedIn