Nyheter i Tableau 2021.2

Tableau har släppt en ny version med många bra nyheter. Nu kan användare bland annat ställa frågor och få ta del av automatiskt genererade insikter om data.

Ask Data
Den här funktionen har funnits ett tag, men i och med 2021.2 har man helt skrivit om funktionen och nu är språktolkningen bättre än någonsin. Användare kan enkelt ställa frågor om data och få svar med hjälp av grafer.

Funktionen finns nu integrerat i dashboards så att användare sömnlöst kan gå från egna filtreringar till att använda Ask Data. Det är också möjligt att administrera och konfigurera vilken data som ska vara tillgänglig.

Explain Data
Den här funktionen hjälper användare att snabbt förstå och tolka data. Välj en datapunkt. klicka på glödlampan och få avancerade insikter med information av avvikelser, trender och hitta drivare.

Collections
Den här nya funktionen hjälper användare att samla data i samlingar både om man använder Tableau Online och en lokal server. En collection kan samla data för fler projekt och arbetsböcker vilket låter användare återanvända innehåll.

Salesforce Connection
Använder du Salesforce har det aldrig varit lättare att ansluta Tableau till din CRM-data. Med denna nya Salesforce-connection kan du mycket enkelt koppla ihop din Tableau Online-miljö med Salesforce. Konfigurera enkelt anslutningen och du är klar! Användare kan också logga in i Tableau Online med sina Salesforce-användare.

Förbättrade kartor
En ny funktion låter oss användare arean som en användare markerat. Arean kan visas för användare, men vi kan också använda den för att göra täthetsberäkningar. Detta fungerar även om användaren väljer flera ytor på kartan.

Dessutom kan vi nu styra om olika lager på en karta ska visas. Användare kan enkelt välja vad som ska visas för att kunna göra den bästa möjliga analysen.

Tableau Server i en Linux-behållare
Med denna nya möjlighet kan man välja att köra Tableau Server i en Linux-behållare (container) som ger fler möjligheter till snabbare och enklare uppsättningar.

Dela inlägget
LinkedIn