top of page

Traineeprogram

Vill du jobba i en entreprenörsdriven kultur som även präglas av att vilja ha roligt på jobbet?

 

Som trainee på Drake Analytics får du en gedigen onboarding in i Business Intelligence och Data Science där du sätts i förarsätet för din egen utvecklingsresa.

Ansök med CV och personligt brev till karriar@drakeanalytics.se.

Om Traineeprogrammet

Dina första 6 månader är tydligt planerade med uppgifter att utföra - utbildningar, övningar, uppsättning av system, besök hos alla våra kontor, kundbesök tillsammans med erfarna kollegor. Vi går igenom de olika plattformar som Drake Analytics arbetar med – bland annat Qlik, Power BI, Tableau, Google Cloud Platform, Snowflake, Microsoft Azure och DataRobot.
Efter tre månader gör vi en individuell plan.

 

Du börjar arbeta i kundprojekt tillsammans med erfarna kollegor och fortsätter att återkommande träffas som traineegrupp för att diskutera nya erfarenheter och ta del av mer avancerad utbildning. Efter 6 månader har du en mycket bra grund att stå för inför kommande arbete som Business Intelligence Consultant.

 

Om Drake Analytics

 

Drake Analytics är ett oberoende konsultbolag och helhetsleverantör av Data Analytics & Data Management. Vi växer fort och är i dagsläget ca 40 konsulter med kontor i Stockholm, Linköping, Jönköping och Göteborg.

Drake hjälper organisationer och företag att lösa komplexa affärsproblem med strategisk användning av data. Vi extraherar och transformerar data för att skapa end-to-end data pipelines. Vi orkestrerar hela kedjan från ingestion-mekanismer till dataarkitektur i dataplattformar fram till visualisering i Business Intelligence-plattformar. En stor del av vår verksamhet kretsar även kring att skapa AI- och maskininlärningsmodeller för att predicera framtiden baserat på historiska data.

 

Din karriär- och kunskapsutveckling i första rummet. På Drake vill vi ge alla medarbetare möjlighet att växa. Vi hjälper varje individ med en individuell kunskapsutvecklingsplan och erbjuder alla medarbetare att avsätta tid för utbildning.

Alla medarbetare på Drake är konsulter. Vi är en nätverksinspirerad organisation utan hierarkier, vi är entreprenörsdriva och går in i uppgifter med mycket hjärta. På Drake Analytics får du som medarbetare stor frihet och flexibilitet men också ett betydande ansvar. Vi brinner för det vi gör och tycker livet är för kort för att ha tråkigt på jobbet. Hos oss är alla medarbetare betydelsefulla och det finns inga glastak som hindrar goda idéer. Våra konsulter har olika inriktning, men hela företaget kretsar kring Data Analytics och Data Management.

 

Exempel på konsultroller är:

  • Business Intelligence Consultant

  • Data Engineer

  • Cloud Data Architect

  • Data Scientist

 

Det finns inget som hindrar att du byter inriktning eller karriärresa efter du börjat på Drake och det är också fritt att byta lokalisering mellan våra kontor.

 

Arbetsuppgifter

Du får tidigt träffa kunder och ingå i olika projekt där du arbetar nära Drake Analytics kundföretag för att leverera innovativa tekniska lösningar. Du bygger på egen hand datavisualisering och analysverktyg för kundens verksamhet med stöttning från kompetenta och likasinnade kollegor. Du är delaktig i hela processen, från rekommendation av vilka mätningar verksamheten behöver, projektplanering, utveckling, driftsättning och utbildning av användare, till support och underhåll.

 

Du får även möjligheten att specialisera dig inom utvalda tekniker och tillsammans med dina kollegor arbeta för att fortsätta inspirera, lösa problem och utveckla Drakes tjänsteutbud.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

Vi letar efter dig som tycker om att hitta lösningar på utmanande uppgifter och som inte räds för att fråga om hjälp när det behövs. Som person är du ansvarstagande, nyfiken och motiveras av möjligheten att utvecklas. Du trivs i sociala situationer och har även ett stort tekniskt intresse. Därtill är du en lagspelare som uppskattar att dela dina kunskaper med andra och ser nyttan av att arbeta mot gemensamma mål. Utöver detta ser vi att du har ett genuint intresse för IT för att lyckas i rollen.

• Avslutad utbildning som ingenjör inom exempelvis datateknik, industriell ekonomi med inriktning IT eller systemvetenskap

• Meriterande med avslutad masterutbildning inom AI & Machine Learning

• Ett intresse för dataanalys och datavisualisering

• Flytande kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift

• B-körkort

•  Är ansvarstagande, driven och social och tycker om att hjälpa andra.

Övrig information

Start: Augusti

Plats: Stockholm/Jönköping/Linköping/Göteborg

Lön: Enligt överenskommelse

Ansök med CV och personligt brev till karriar@drakeanalytics.se

Möt våra kontorsansvariga
per_new3.png

Per Malmlöv Stockholm

per.malmlov@drakeanalytics.se

+46 730 54 89 99

morgan_new2.png

Morgan Kejerhag
Linköping

ralf_new.jpg

Ralf Planting

Jönköping

ralf.planting@drakeanalytics.se

+46 730 80 33 50

bottom of page