Länk till nedladdning av Qlik-produkter

Qlik har sedan länge haft en sida där man enkelt kunnat ladda ner deras olika produkter i nya och gamla versioner. Nu har Qlik tagit fram en ny sida och man kan inte längre kopiera sökvägar till produkterna. I det här inlägget beskriver vi hur man kan göra det på ett annat sätt.

När vi hanterar Qliks produkter på servrar hos våra kunder vill vi ofta ladda ner mjukvarorna direkt från Qliks sida till servern utan att gå via vår egen klient. Fördelen med detta är att nedladdningen ofta går mycket snabbare – man slipper kopiera filer över en långsam VPN-anslutning. Ibland går det heller inte tekniskt att kopiera filer från våra klienter till servern och då behöver vi ladda ner filerna direkt till servern eller ibland skicka en länk till kundens IT-personal som ladda ner filen.

I den gamla versionen av nedladdningssidan kunde man hålla ner ctrl+shift samtidigt som man högerklickade på en länk till en mjukvara. Då fick man från webbläsarens högerklick-meny med möjlighet att välja att kopiera länken till en mjukvara. Länken kunde sedan klistras in i en webbläsare på servern eller skickas till en kund.

https://da3hntz84uekx.cloudfront.net/QlikSense/14.28/0/_MSI/Qlik_Sense_setup.exe

I den nya sidan fungerar det inte längre att ctrl+shift+högerklick för att få fram samma meny. Man kan dock se länken till filen genom att högerklicka på tabellen och visa data.

Inte heller här kan vi kopiera adressen enkelt, men vi kan manuellt gå till den Github-sida som länken leder till. https://github.com/qlik-download

Här hittar vi de olika mjukvaror som Qlik tillhandahåller och vi kan enkelt komma åt alla releaser genom att klicka in på en av produkterna och sedan klicka på Releases.

Dessa länkar kan kopieras och klistras in på en server eller skickas till kunder.

Dela inlägget
LinkedIn