Prenumerera på objekt och ark

I Qlik Sense SaaS finns en intressant funktion för användare att själva sätta upp prenumerationer på objekt och ark.

En prenumeration fungerar så att användaren får ett mail skickat till sig med en PDF av det ark eller objekt som användaren valt att följa. Hur ofta användaren ska få mailet kan enkelt ställas in.

För att skapa en ny prenumeration av ett helt ark klickar användaren på de tre prickarna till höger om Qlik-logotypen uppe till vänster i en app.

För att skapa en ny prenumeration av ett objekt håller du musen över objektet och klickar på de tre punkterna som visas. Välj att skapa en ny prenumeration i menyn som visas.

När en ny prenumeration skapas kan man ange följande fält:

Title: Ett namn på din prenumeration så att du kan skilja den från andra

Description: En beskrivning på din prenumeration

Send email (Daily/Weekly/Monthly): Hur ofta din rapport ska skickas ut. Om man väljer weekly får man också välja veckodag och om man väljer Monthly får man välja dag i månaden (med möjlighet att välja sista dagen i månaden oavsett vilken dag det är). Man kan välja flera veckodagar/dagar i månaden om man så vill.

Time: Tiden som rapporten ska skickas ut

Add users to subscription: Om du vill dela rapporten med andra användare kan du lägga till dem här. De måste ha ett användarkonto i Sense.

Vid den valda tidpunkten skickas ett mail ut. Till mailet finns en PDF bifogad och i mailet finns en bild av rapporten om användaren valt en prenumeration av ett objekt. Det finns också en knapp för att direkt hoppa in i Qlik Sense-appen till arket/objektet.

För att ändra på dina befintliga prenumerationer kan du klicka på din användarprofil uppe till höger och välja prenumerationer/subscriptions. Du kommer då till en lista av alla dina prenumerationer och du kan enkelt ändra inställningar – t.ex. pausa eller ta bort en prenumeration, ändra när den ska skickas etc.

Använd prenumerationer för att följa rapporter som du ofta behöver se över utan att behöva analysera. Det är ett jättebra komplement till Qlik Sense’s användarvänliga analys och Alert-funktionen som meddelar när något specifikt inträffat.

Dela inlägget
LinkedIn