Prenumerera på rapporter i Qlik Sense SaaS

I dagarna har Qlik släppt det första steget med rapportering i Qlik Sense SaaS. Nu kan användare själva sätta upp prenumerationer på ark och objekt som skickas med vald frekvens på mail.

Konfiguration
Det enda du behöver göra för att konfigurera upp rapportprenumeration är en SMTP i inställningarna för den tenant. Gå till QMC som administratör och välj Inställningar. Scrolla ner till Epost server och ange uppgifterna för en SMTP-server. Om allt fungerar ska det gå att skicka ett testmail.

Prenumerera på ark
Att sätta upp en prenumeration är mycket enkelt. Gå in i en app och på ett valt ark. Klicka på de tre punkterna uppe vid Qlik-logotypen och välj ”Prenumeration”. I nästa ruta kan du välja hur ofta du vill få rapporten utskickad – Veckovis eller Månadsvis. När man väljer Veckovis kan man också välja vilken veckodag utskicket ska ske. Väljer man Månadsvis kan man välja vilken dag i månaden utskicket ska göras. Det går då också att välja ”Sista dagen i månaden”.

Prenumerera på objekt
Det andra alternativet är att prenumerera på enskilda objekt som grafer och tabeller. Håll musen över ett objekt och klicka på de tre punkterna på den runda knappen som kommer fram. Välj Prenumerera och välj mellan Veckovis eller Månadsvis på samma sätt som tidigare.

Hantera prenumerationer
För att hantera prenumerationer klickar du på användarikonen längst upp till höger i fönstret. Välj sedan Prenumerationer. När du hanterar prenumerationer kan du visa Detaljer, Visa i appen (öppna Sense-appen och gå till arket/objektet), Skicka nu, Inaktivera och Ta bort.

Kan man välja e-postadress?
Så kan man välja vilken mailadress man ska skicka ett specifikt utskick till? Nej – du kan bara skicka mail till din egen mailadress (den som är knuten till den användare). Har du ingen mailadress inlagd i Qlik Sense så kan du heller inte få några utskick.

Video
Här kan du se hur man sätter upp prenumeration, hur utskicken fungerar och hur du administrerar dem.

Dela inlägget
LinkedIn