Säkerhetsbrist i Log4j

Det har nyligen rapporterats om en större säkerhetsbrist i det populära tillägget vid Java-programmering, Log4j. I det här inlägget går vi igenom de produkter vi arbetar med och hjälper er med åtgärder.

Qlik

Qliks huvudprodukter Qlik Sense, QlikView och NPrinting påverkas inte av säkerhetsbristen, men en del kringprodukter gör det. I skrivande stund är det känt att GeoAnalytics och flera av de tidigare Attunity-produkterna är påverkade. Mer detaljer finns här:

https://community.qlik.com/t5/Support-Updates-Blog/Vulnerability-Testing-Apache-Log4j-reference-CVE-2021-44228-also/bc-p/1869468#M1997

Tableau

Tableau är påverkat av säkerhetsbristen och kunder bör uppgradera till senaste versionen eller följa instruktionerna nedan. Mer information finns här: https://kb.tableau.com/articles/issue/Apache-Log4j2-vulnerability-Log4shell

Power BI

Power BI har inga kända säkerhetsbrister kring Log4j. Mer information finns här:

https://msrc-blog.microsoft.com/2021/12/11/microsofts-response-to-cve-2021-44228-apache-log4j2/

Snowflake

Snowflake har inte påverkats av säkerhetsbristen.

https://community.snowflake.com/s/article/No-Snowflake-exposure-to-Apache-Log4j-vulnerability-CVE-2021-44228

UiPath

Delar av UiPath-plattformen är påverkade och beroende på vad ni använder är det bra att se över versioner och uppgradera vid behov. Mer information finns här:

https://www.uipath.com/legal/trust-and-security/cve-2021-44228

Planacy

Planacy använder inte Log4j och berörs inte av säkerhetsbristen.

NodeGraph

NodeGraph har blivit förvärvade av Qlik och det är inte känt att deras produkter är påverkade av säkerhetsbristen. Mer information finns på länken med information från Qlik ovan.

Write!

Write! använder inte Log4j och berörs inte av säkerhetsbristen.

Dela inlägget
LinkedIn